מצרכים (ל־4 מנות)
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
2 כפות שמן צמחי או גהי (חמאה מזוקקת הודית)
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
כף ג’ינג’ר טרי מגורר
2 עגבניות קלופות וקצוצות או קופסת עגבניות מרוסקות
חצי כוס שמנת מתוקה או יוגורט טבעי סמיך
2 כפות רסק עגבניות
כף גאראם מסאלה (תערובת תבלינים הודית)
כפית כורכום
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
מעט צ’ילי גרוס (לפי חריפות רצויה)
מלח לפי הטעם
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
מחממים שמן או גהי בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום והג’ינג’ר וממשיכים לטגן כדקה נוספת.
מוסיפים את כל התבלינים היבשים ומערבבים היטב עד שהם משחררים ארומה חזקה. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות ומבשלים כ־10 דקות עד שהרוטב מסמיך.
מוסיפים את קוביות העוף, מערבבים היטב ומבשלים עד שהעוף מתבשל ומתכסה ברוטב. מוסיפים את השמנת או היוגורט, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות עד שהרוטב קרמי ועשיר.
מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומגישים עם אורז בסמטי חם או נאן הודי.
טיפ של שף
אפשר להשרות את העוף מראש ביוגורט עם כורכום, כמון ומעט מיץ לימון – זה מרכך את הבשר ונותן לו טעמים עמוקים יותר.