צ’יקאן מסאלה

מצרכים (ל־4 מנות) 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות2 כפות שמן צמחי או גהי (חמאה מזוקקת הודית)1 בצל גדול קצוץ דק3 שיני שום כתושותכף ג’ינג’ר טרי מגורר2 עגבניות קלופות וקצוצות או קופסת עגבניות מרוסקותחצי כוס שמנת מתוקה או יוגורט טבעי סמיך2 כפות רסק עגבניותכף גאראם מסאלה (תערובת תבלינים הודית)כפית כורכוםכפית כמוןכפית פפריקה מתוקהמעט צ’ילי גרוס (לפי חריפות רצויה)מלח לפי הטעםחופן כוסברה קצוצה אופן ההכנה מחממים שמן או גהי בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום והג’ינג’ר וממשיכים לטגן כדקה נוספת. מוסיפים את כל התבלינים היבשים ומערבבים היטב עד שהם משחררים ארומה חזקה. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות ומבשלים כ־10 דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את קוביות העוף, מערבבים היטב ומבשלים עד שהעוף מתבשל ומתכסה ברוטב. מוסיפים את השמנת או היוגורט, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות עד שהרוטב קרמי ועשיר. מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומגישים עם אורז בסמטי חם או נאן הודי. טיפ של שף אפשר להשרות את העוף מראש ביוגורט עם כורכום, כמון ומעט מיץ לימון – זה מרכך את הבשר ונותן לו טעמים עמוקים יותר.

טאקו מקסיקני

מצרכים (ל־6 מנות) 12 טורטיות תירס קטנות500 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם עוף או הודו)2 כפות שמן זית1 בצל קצוץ דק2 שיני שום כתושות1 פלפל אדום קצוץ1 כף פפריקה מעושנתכפית כמוןכפית צ’ילי גרוסמלח ופלפל שחור לפי הטעם1 עגבנייה קצוצה דקחצי כוס מים תוספות מומלצות עלי חסה קצוציםגבינת צ’דר מגוררתשמנת חמוצה או גואקמולירוטב סלסה אדומה אופן ההכנה מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים שום ופלפל אדום וממשיכים לטגן דקה נוספת. מוסיפים את הבשר הטחון, מפרקים בעזרת כף עץ ומבשלים עד שהוא משנה צבע. מתבלים בפפריקה, כמון, צ’ילי, מלח ופלפל. מוסיפים עגבנייה קצוצה וחצי כוס מים, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות עד שהבשר סופג את כל הטעמים והנוזלים מצטמצמים. מחממים טורטיות על מחבת יבשה או ישירות על להבה עד שהן רכות וחמות. ממלאים כל טורטייה בבשר המתובל ומוסיפים מעל חסה, גבינה, שמנת חמוצה או גואקמולי ורוטב סלסה. טיפ של שף כדי לקבל טאקו קריספי במיוחד, אפשר לטגן קלות את הטורטיות בשמן עד שהן פריכות ולהגיש אותן כמו “טאקו דורס”.

ראמן יפני

מצרכים (ל־4 מנות) 400 גרם אטריות ראמן (אפשר גם אטריות ביצים דקות)2 חזה עוף פרוס דק או 4 שוקיים מבושלים מראש6 כוסות ציר עוף איכותי3 כפות רוטב סויה2 כפות מיסו בהירכף מירין (אם אין אפשר מעט סוכר חום)3 שיני שום כתושותכפית ג’ינג’ר טרי מגורר2 ביצים קשות (רכות עדיף)חופן בצל ירוק קצוץחופן פטריות שיטאקי (טריות או מיובשות מושרות במים)עלי נורי (אצות) אופן ההכנה בסיר גדול מחממים מעט שמן ומטגנים את השום והג’ינג’ר כדקה. מוסיפים את ציר העוף, רוטב הסויה, המיסו והמירין, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ־15 דקות כדי שהטעמים יתמזגו. בינתיים מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים. מוסיפים את העוף והפטריות לסיר ומבשלים עוד כ־10 דקות. מחלקים את האטריות לקערות עמוקות, יוצקים מעל את המרק החם עם העוף והפטריות, ומקשטים בחצי ביצה רכה, בצל ירוק קצוץ וחתיכת אצה נורי. טיפ של שף מי שרוצה ראמן בסגנון חריף יכול להוסיף כף מחית צ’ילי או שמן צ’ילי בסוף הבישול.

כל הזכויות שמורות לאתר | MatkonGo.co.il