מצרכים (ל־4 מנות)

400 גרם אטריות ראמן (אפשר גם אטריות ביצים דקות)
2 חזה עוף פרוס דק או 4 שוקיים מבושלים מראש
6 כוסות ציר עוף איכותי
3 כפות רוטב סויה
2 כפות מיסו בהיר
כף מירין (אם אין אפשר מעט סוכר חום)
3 שיני שום כתושות
כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
2 ביצים קשות (רכות עדיף)
חופן בצל ירוק קצוץ
חופן פטריות שיטאקי (טריות או מיובשות מושרות במים)
עלי נורי (אצות)

אופן ההכנה

בסיר גדול מחממים מעט שמן ומטגנים את השום והג’ינג’ר כדקה. מוסיפים את ציר העוף, רוטב הסויה, המיסו והמירין, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ־15 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.

בינתיים מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים.

מוסיפים את העוף והפטריות לסיר ומבשלים עוד כ־10 דקות.

מחלקים את האטריות לקערות עמוקות, יוצקים מעל את המרק החם עם העוף והפטריות, ומקשטים בחצי ביצה רכה, בצל ירוק קצוץ וחתיכת אצה נורי.

טיפ של שף

מי שרוצה ראמן בסגנון חריף יכול להוסיף כף מחית צ’ילי או שמן צ’ילי בסוף הבישול.

כל הזכויות שמורות לאתר | MatkonGo.co.il